O NAMA REDAKCIJA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT MAGAZIN        

WHATS NEW

ZAVRŠENA BEOGRADSKA NEDELJA DIZAJNA

U subotu, 9.juna,završena je 7. Beogradska nedelja dizajna dodelom Beogradskog Gran prija dizajna 2012 i koncertom italijanskog DJ-a Luminodisco u prestoničkom restoranu Dijagonala.

Ovogodišnju nagradu BDW-a za dizajn dobio je francuski dizajner Matje Leaneur (Mathieu Lehanneur), poznat po svojim originalnim delima nastalim u istraživanju ljudskog tela, bioloških struktura i matematičkih formi i proučavanju složenost organskih sistema. Ova francuska zvezda i inovator, poznat podjednako i kao arhitekta i kao dizajner, sarađivao je sa vodećim svetskim fimama i osvojio je brojne nagrade za dizajn, poput Gran Prija za stvaralaštvo koji mu je dodelio grad Pariz, nagradu za najbolji izum u SAD-u za sistem pročišćavanja vazduha koji koristi biljke, kao i nagradu ‘Inteligencija ruke’ od Bettencourt-Schueller Fondacije za seriju keramičkih posuda nazvanih ‘L’âge du monde’ (“Starost sveta”). Njegovi radovi su deo stalnih postavki u sledećim muzejima: MoMA u Njujorku, MoMA SF, Muzej dekorativnih umetnosti (Pariz), Centar Pompidu (Pariz) FRAC-Le Plateau (Pariz), Muzej dizajna, (Gent), Muzej dekorativnih umetnosti (Berlin).

U tri dana kreativne konferencija delegati su imali priliku da se informišu o najnovijim svetskim trendovima iz celokupnog dijapazona kreativnih industrija, od advertajzinga do arhitekture, kao i da kroz predstavljanje vodećih svetskih kompanija, brendova i individualaca iz preko 20 zemalja nauče kako da se prilagode promenama u svetskoj ekonomiji.

Credit Veronique Huyghes

Kao i uvek, Beogradska nedelja dizajna je okupila vodeće kreativce, ali i prvi put u Srbiji i regionu Jugoistočne Evrope otvorila diskusiju o oblikovanju naše budućnosti putem učešća predstavnika kreativnih industrija - onih ljudi koji stoje iza arhitekture, brendinga, urbanizma, dizajna, mode, filma, izdavaštva, medija, advertajzinga, povezujući ključne predstavnike kreativnih industrija - suštinske publike BND-a - u direktan dijalog sa ključnim predstavnicima biznisa i administracije, kao i sa globalnim kreativnim liderima.

BND je jedini multidisciplinarni OBRAZOVNI FESTIVAL ovog značaja u Srbiji i regionu danas, pored toga što je stogo neprofitan, u moru zabavnih sadržaja, na kome glavni nosioci promena svetske ekonomije – predstavnici kreativne industrije - objašnjavaju i podučavaju kako se stvara konkurentna i moderna privreda. I to ne bilo koji stručnjaci, nego NAJVEĆI KREATIVNI UMOVI 21. VEKA, koji željno očekuju čuvenu beogradsku publiku sa neponovljivim vibracijama BND-a, o kojima se priča u celom svetu

Konferencija je ove godine bila usmerena na pronalaženje rešenja, ideja, modela, tendencija i zahteva budućnosti kroz evropske vrednosti i standarde, a u cilju definisanja, razumevanja i uspostavljanja društva SLOBODE u celom regionu.

Oni koji nisu imali prilike da prisustvuju predavanjima sa kreativne konferencije 7, 8. i 9. juna, mogli su putem live stream-a na portalu najpoznatijeg časopisa iz oblasti dizajna wallpaper.com da uživo prate konferenciju.

Mathieu Lehanneur

Pored već tradicionalnih programa BND-a, konačno, prvi put ove godine, Narodna biblioteka Srbije je bila istinski hram dizajna pod imenom BND DIZAJNPARK 2012, sa desetak vrhunskih izložbi pažljivo postavljenih po celom prostoru ovog redizajniranog dragulja srpske kulture, koji projektom Zorana Radojičića, koji na najbolji način pokazuje koliko važna može biti uloga kreativnih industrija u srpskom društvu!

U okviru Beogradske nedelje dizajna u besplatnim programima uživalo je na hiljade ljudi. Beograđani i brojni gosti Beograda su u nedelju dana imali prilike da uživaju u i u još četiri izložbe u različitim delovima grada, koje su na najbolji način predstavile trenutne trendove u dizajnu, kako svetskih, tako i regionalnih i srpskih autora. Do 17. juna traju izložbe u 100 izloga u centru grada, sa najboljim srpskim dizajnom, u okviru projekta 100% FUTURE SERBIA.

Davor Bruketa jedan od predavača na Beogradskoj nedelji dizajna je rekao “Beogradska nedelja dizajna je mesto gde kreativnost dobija najjači aplauz na svetu!”, a upravo takvim aplauzom je završena 7. Beogradska nedelja dizajna pred prepunom Velikom čitaonicom Narodne biblioteke Srbije, gde je konferencija završena predavanjem Patrika Šumahera, laureata prošlogodišnje Nedelje dizajna.

Više informacija na: www.belgradedesignweek.com

 • Salon arhitekture – radovi studenata FPU

  Na Salonu arhitekture, koji traje do kraja aprila 2014. biće predstavljeni radovi studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, nastali kao rezultat konkursa koji je, u saradnji sa FPU, raspisala kompanija Geberit. 

 • Izložba dizajna u Seulu

  Jedan od najharizmatičnijih dizajnera današnjice, Havijer Mariskal sada održava izložbu “The Art Player” u Hangaram muzeju u Seulu, u Koreji, koja će biti otvorena do 22. marta.

 • 53. izdanje Sajma nameštaja u Milanu

  53. izdanje Salone Internazionale del Mobile je spremno, uz izložbe kuhinja - EUROCUCINA i kupatila - International Bathroom Exhibition, koje se održavaju svake druge godine.

 • Nova sezona u Kulturnom centru Beograda

  Novu izlagačku sezonu Kulturni centar Beograda započinje u utorak 14. januara u 18 sati.

 • Novosti milanskog sajma za 2014.

  Sajam nameštaja i opreme u Milanu za ovogodišnje izdanje priprema nekoliko iznenađenja, razvija se i raste u skladu sa trendovima...

 • SREĆNA NOVA 2014. GODINA!

  Stigla nam je Nova godina. MOJ ENTERIJER vam želi srećnu, uspešnu i dobru Novu 2014. godinu!

 • Domaći timovi na sajmu u Kelnu

  Povodom predstojećeg sajma nameštaja imm Cologne u Kelnu, u sredu 25. decembra u 11h održana je konferencija za medije, u Supermarket concept store u Višnjićevoj 10...

 • Supermarket concept store na sajmu u Kelnu

  imm Cologne je jedan od najbitnijih i najvećih međunarodnih sajmova nameštaja, održava se svake godine u Nemačkom gradu Kelnu, u periodu od 13. do 19. januara 2014. godine.

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

 

Mojenterijer je internet portal koji se bavi uredjenjem enterijera, zanimljivom arhitekturom i nameštajem - rešenjima koja će vaš dom učiniti savršenim. Na portalu mojenterijer se nalazi sve za vašu kuću - veliki izbor garnitura za dnevnu sobu, kreveti za spavacu sobu i dečiju sobu, elemente za kuhinju, sanitarije i nameštaj za kupatilo, stolovi i stolice za trpezariju, baštenske garniture, moderno osvetljenje, tehnika. Kod nas ćete pronaći ideje kako da dizajnirate svoj dom ili vrt, kao i savete kako opremiti dom po Feng Šui-u (Feng Shui). U odeljku Gde da Kupim možete naći sjajne artikle, dostupne na našem tržištu.

All Rights Reserved. | Copyright © 2014. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com>

 

X