Whats new

KONKURS BELGRADE DESIGN WEEK

Beogradska nedelja dizajna ove godine se otvara projektom 100% FUTURE SERBIA koji je posvećen promovisanju najtalentovanijih domaćih mladih kreativaca, kao i etabliranih autora koji žele da izlažu po jedinstvenim propozicijama projekta.

Konkurs za autore iz svih domena kreativnih industrija je otvoren do 15. maja, na sajtu www.belgradedesignweek.com. 100% FUTURE SERBIA služi kako popularizaciji dizajna, tako i podršci trgovinama i ugostiteljstvu u Beogradu, koji su takodje u krizi, a koji su imali sluha da svoje izloge daju potpuno besplatno. Radovi će, kao i prošle godine, biti istaknuti u izlozima u centru Beograda.

Od Kalemegdana do Slavije, u Strahinjića Bana i na Bulevaru, slučajni prolaznici i gosti Beograda, kao i prefinjeni ljubitelji dizajna, će vodeći se mapom projekta sa spiskovima izlagača i izloga koja će se deliti na velikom broju info punktova u gradu, moći da uživaju u jednoj pravoj "gradskoj" izložbi.

Prvi put od postojanja BDW-a ovaj projekat je podržalo Ministarstvo kulture, informisanja i informativnog društva Republike Srbije, potvrđujući time važnost nastupa domaćih autora pred gostima festival, jer su gosti ne samo predavači, već i preko 150 akreditovanih medija iz regiona i sveta.

Ove godine postoji specijalna ponuda za studente kreativnih industrija, koji su ujedno i primarna ciljna gupa. Svaki student koji pošalje motivaciono pismo na adresu tickets@belgradedesignweek.com plaća samo 50% od ukupne studentske cene, tj. 50 evra za ovogodišnju Beogradsku nedelju dizajna.

Više informacija na: www.belgradedesignweek.com

Predstavljamo vam i najnoviji video u produkciji British Council & Belgrade Design Week, The Culture of Design - Kultura dizajna. Uživajte!

Povezane teme
X