O NAMA REDAKCIJA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT MAGAZIN        

WHATS NEW

Beogradska nedelja dizajna u Parizu

Pred sedmu Beogradsku nedelju dizajna, 9. maja u Kulturnom centru Srbije u Parizu, otvorena je izložba «Najbolje sa Beogradske nedelje dizajna».

Izložbu je otvorio Vuk Veličković, umetnički direktor Kulturnog centra. Počasni gost na otvaranju je bio Ora Ito, dizajner već poznat našoj publici po brojnim projektima u Srbiji, koji je ovom prilikom premijerno predstavio Citroenov prototip «Evo-mobile».

Na izložbi su inovativnom multimedijalnom tehnologijom predstavljena predavanja najvećih kreativnih umova 21. veka, a koji su bili gosti na konferencijama Beogradske nedelje dizajna od 2006. - 2011. Među njima su: gorepomenuti Ora Ito, Ross Lovergrove, Shin Azumi, Jamie Hayon, Marti Giuxe, Konstantin Grčić, Arik Levy, Karim Rashid, Daniel Liberskind, Tony Chambers iz Wallpaper-a, Dieter Meier iz grupe Yello...

Autor izložbe i osnivač Beogradske nedelje dizajna Jovan Jelovac je rekao: "Posle Tel Aviva i Moskve, ovog meseca predstavljmo BDW u još jednom svetskom centru, Parizu, nastavljajući misiju postavljanja Beograda na kreativnoj mapi velikog sveta. Interesantno je da je Srpski Kulturni Centar u Parizu, na svom privilegovanom mestu preko puta Bobura, pod novim vođstvom i sa novim konceptom, prvi od srpskih institucija shvatio mogućnost i svetske potencijale prezentacije naše sredine putem neverovatnog blaga koje je BDW sakupio za ovih skoro deset godina postojanja. Nadamo se da ćemo imati priliku da ovaj koncept nastavimo već u Londonu za vreme kulturne Olimpijade ovog leta. Postoji jako malo intelektualnih proizvoda naše sredine koji mogu da se ravnopravno takmiče sa referentnim parnjacima u svetu, a BDW je bukvalno lider među svetskim konferencijama, priznat od strane svetskih medija. Mi BDW-om već menjamo svet dizajna kao verovatno niko u našem regionu a i šire, ali ako smo ovim prezentacijama po svetu promenili bar malo i sliku Srbije, i posebno, Beograda, napravili smo veliki korak ka ispunjenu naše misije. Još samo da nas neko i u Beogradu ili Srbiji podrži, i nema kraja našoj sreći.»

Na otvaranju izložbe, kojoj su prisustvovale brojne zvanice iz sveta kulture Pariza, Vuk Veličković je istakao: «Zadovoljstvo mi je da upravo ovakvu izložbu prikažemo u Kulturnom centru Srbije, koji svoje programe koncipira ne samo u odnosu na srpsku zajednicu, nego se otvara i ka lokalnoj publici. Verujemo da će ova izložba, koja predstavlja najznačajnija imena svetskog dizajna, da privuče pažnju francuske publike i medija, jer u Parizu ne postoji festival ili konferencija koji mogu da se mere sa našom Beogradskom nedeljom dizajna.»

Izložba «Najbolje sa Beogradske nedelje dizajna» biće otvorena u Parizu do 27. maja.

 • Salon arhitekture – radovi studenata FPU

  Na Salonu arhitekture, koji traje do kraja aprila 2014. biće predstavljeni radovi studenata Fakulteta primenjenih umetnosti, nastali kao rezultat konkursa koji je, u saradnji sa FPU, raspisala kompanija Geberit. 

 • Izložba dizajna u Seulu

  Jedan od najharizmatičnijih dizajnera današnjice, Havijer Mariskal sada održava izložbu “The Art Player” u Hangaram muzeju u Seulu, u Koreji, koja će biti otvorena do 22. marta.

 • 53. izdanje Sajma nameštaja u Milanu

  53. izdanje Salone Internazionale del Mobile je spremno, uz izložbe kuhinja - EUROCUCINA i kupatila - International Bathroom Exhibition, koje se održavaju svake druge godine.

 • Nova sezona u Kulturnom centru Beograda

  Novu izlagačku sezonu Kulturni centar Beograda započinje u utorak 14. januara u 18 sati.

 • Novosti milanskog sajma za 2014.

  Sajam nameštaja i opreme u Milanu za ovogodišnje izdanje priprema nekoliko iznenađenja, razvija se i raste u skladu sa trendovima...

 • SREĆNA NOVA 2014. GODINA!

  Stigla nam je Nova godina. MOJ ENTERIJER vam želi srećnu, uspešnu i dobru Novu 2014. godinu!

 • Domaći timovi na sajmu u Kelnu

  Povodom predstojećeg sajma nameštaja imm Cologne u Kelnu, u sredu 25. decembra u 11h održana je konferencija za medije, u Supermarket concept store u Višnjićevoj 10...

 • Supermarket concept store na sajmu u Kelnu

  imm Cologne je jedan od najbitnijih i najvećih međunarodnih sajmova nameštaja, održava se svake godine u Nemačkom gradu Kelnu, u periodu od 13. do 19. januara 2014. godine.

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

 

Mojenterijer je internet portal koji se bavi uredjenjem enterijera, zanimljivom arhitekturom i nameštajem - rešenjima koja će vaš dom učiniti savršenim. Na portalu mojenterijer se nalazi sve za vašu kuću - veliki izbor garnitura za dnevnu sobu, kreveti za spavacu sobu i dečiju sobu, elemente za kuhinju, sanitarije i nameštaj za kupatilo, stolovi i stolice za trpezariju, baštenske garniture, moderno osvetljenje, tehnika. Kod nas ćete pronaći ideje kako da dizajnirate svoj dom ili vrt, kao i savete kako opremiti dom po Feng Šui-u (Feng Shui). U odeljku Gde da Kupim možete naći sjajne artikle, dostupne na našem tržištu.

All Rights Reserved. | Copyright © 2014. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com>

 

X