O NAMA REDAKCIJA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT MAGAZIN        

TEHNIKA

LG OLED TV – Revolucija u industriji televizora

Kompanija LG Electronics predstavila je u Monaku najveći i najtanji OLED televizor na svetu...

Time je otvorila novu eru u industriji potrošačke elektronike još od pronalaska televizora u boji. Novi LG OLED televizor poseduje ekran dijagonale 55 inča, čiji će kvalitet prikaza ostaviti bez daha i najzahtevnije korisnike.

LG OLED

„Predstavljanjem najkvalitetnijeg OLED ekrana na svetu, kompanija LG Electronics namerava da zauzme rano vodstvo kada je ova napredna tehnologija u pitanju”, izjavio je Havis Kwon, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Home Entertainment. „LG OLED televizor prevazilazi sva očekivanja, jednostavno to je najkvalitetniji ekran ikada napravljen”.

Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Zahvaljujući WRGB tehnologiji LG OLED televizor omogućuje najprecizniji i najprirodniji prikaz, koji više prija ljudskom oku. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima i na većini ekrana koji se danas proizvode. Ovaj ekran donosi sliku bez preklapanja boja ili gubljenja kontrasta, bez obzira na osvetlenje u prostoriji ili ugao gledanja.

LG Monaco

Bilo da li je reč o 2D ili 3D slici, ova tehnologija omogućava očuvanje boja i prikaz svih detalja bez obzira na sveukupno osvijetljenje ekrana, što je tehnološki neostvarivo kod LED i LCD ekrana. Ovaj ekran nudu neograničeni opseg kontrasta i do sada nezabeleženu brzinu odziva od samo 0,02 milisekunde. Ovo je čak 100 puta brže od konvencionalnh televizora i omogućava kristalno jasan prikaz brzih pokreta na ekranu bez gubljenja kontrasta.

Pored napredne tehnologije koje omogućava proizvodnju slike vrhunskog kvaliteta bez potrebe korišćenja dodatnog pozadinskog osvetlenja, ovaj model ima i elegantan i jednostavan dizajn. Televizor je tanak samo 4 milimetra i neverovatno je lagan, tako da okačen na zid dnevne sobe predstavlja pravo umetničko delo.

Novi CINEMA SCREEN dizajn gotovo da u potpunosti uklanja okvir ekrana, što dodatno povećava kvalitet 3D prikaza, stvarajući bioskopsko okruženje. Pored toga, funkcija kontrole dubine 3D slike (3D Depth Control) omogućava korisnicima da putem podešavanja dubine ili udaljenosti između objekata, ostvare još veću udobnost pri gledanju 3D filmova i ostalih 3D sadržaja. Mogućnost konvertovanja 2D sadržaja u 3D i lagane i udobne 3D naočare garantuju najuverljivije 3D iskustvo koje se može doživeti van bioskopskih sala.

lg logo

Pored unapređenih 3D karakteristika, OLED televizor poseduje i Smart TV ekosistem, koji nudi i preko 1200 aplikacija, kao i 3D World meni, na kome se mogu pronaći najnovija 3D filmska ostvarenja, televizijske emisije i ostali 3D sadržaji. Smart Share Plus funkcija omogućava i pristup brojnim sadržajima sa mobilnih telefona, notebook i tablet računara.

LG OLED televizor će inicijalno biti lansiran u ograničenim količinama na odabranim evropskim tržištima, dok će u drugoj polovini godine biti široko dostupan potrošačima širom Evrope.

www.lge.rs

 • Operite veš i kad niste kod kuće

  Koliko ste puta samo poželeli da jednim klikom podesite sve opcije za pranje rublja?

 • Kako da najbolje organizujete frižider?

  Proleće je uglavnom idealno vreme za spremanje vašeg doma. Ali, pre nego što prionete na posao oko sređivanja kuće, veoma je bitno da za tople dane koji nam slede, pripremite i svoj frižider...

 • Robot usisivač iRobot Roomba®

  Kombinacija velikog broja senzora, predefinisanih pokreta i sofisticiranog softvera, daje garanciju savršenog čišćenja i ponašanja koji su jednaki veštačkoj inteligenciji – uz pokrivenost površine čišćenja od čak 98%!

 • ZLATNI SMEG FRIŽIDER

  Vreme je da vaša kuhinja postane zlatna…

 • Kako odabrati pravi frižider?

  Svako se od nas makar jednom u životu susreo sa renoviranjem stana, a naravno i kuhinje...

 • Nova LG linija frižidera

  Izvanredna Side by Side linija frižidera ostavlja svakog bez daha...

 • Klima uređaji budućnosti

  Gotovo svakodnevno se pitamo kakva će nam budućnost biti – šta će biti promenjeno, unapređeno, koliko će tehnologija otići daleko i koliko će nam njena primena u životu pomoći.

 • KLIMA UREĐAJ ILI UMETNIČKO DELO?

  Dobri ljudi iz kompanije LG uvek imaju inovativne ideje kada je reč o tehnologiji i načinu kako se stvari rade ovih dana...

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

 

Mojenterijer je internet portal koji se bavi uredjenjem enterijera, zanimljivom arhitekturom i nameštajem - rešenjima koja će vaš dom učiniti savršenim. Na portalu mojenterijer se nalazi sve za vašu kuću - veliki izbor garnitura za dnevnu sobu, kreveti za spavacu sobu i dečiju sobu, elemente za kuhinju, sanitarije i nameštaj za kupatilo, stolovi i stolice za trpezariju, baštenske garniture, moderno osvetljenje, tehnika. Kod nas ćete pronaći ideje kako da dizajnirate svoj dom ili vrt, kao i savete kako opremiti dom po Feng Šui-u (Feng Shui). U odeljku Gde da Kupim možete naći sjajne artikle, dostupne na našem tržištu.

All Rights Reserved. | Copyright © 2014. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com>

 

X