Umetnost kuvanja kafe svako jutro svela se na samo sipanje vrele vode...
Par uređaja za kuvanje kafe su monumentalni, u bukvalnom smislu, poput ove intrigantne skulpture Ajfelovog tornja južnokorejske firme Dutch Lab.
Iako izgleda kompleksno, ovaj uređaj radi na prostom sistemu. Voda prolazi kroz gornju staklenu posudu i kroz mlevenu kafu pre nego što stigne u deo na dnu.
Uređaj je troslojan u intrigantno crnom aluminijumskom okviru inspirisan Ajfelovim tornjem. Ovo umetničko delo treba istaknuti u kuhinji, umesto odlaganja u neki zabačen kutak. Proces hladnog kuvanja kafe traje do 12 sati, ali rezultat je izuzetno uglađen, bogat ukus, savršen za hladnu kafu tokom leta.
Dutch Lab su napravili tri verzije dizajna Ajfelovog tornja u različitim veličinama, od 500 do 2000 ml.
Drugi njihovi proizvodi za kuvanje kafe su u obliku Big Ben-a, Empajer Stejt Bildinga i sličnih monumentalnih struktura.
M.P.