Osvetljenje

OSVETLJENJE NA SVAKOM KORAKU

OSVETLJENJE NA SVAKOM KORAKU
OSVETLJENJE NA SVAKOM KORAKU
OSVETLJENJE NA SVAKOM KORAKU
OSVETLJENJE NA SVAKOM KORAKU
OSVETLJENJE NA SVAKOM KORAKU
OSVETLJENJE NA SVAKOM KORAKU

Inspirisan osvetljenim podom u spotu Majkla Džeksona „Billi Džin“, Roberto Paoli dizajnirao je lampe Jacko steps...

Roberto Paoli je rođen u Ankoni, a diplomirao je arhitekturu u Firenci 1994. Među različitim vidovima dizajna kojima se bavio tokom studija, odlučio je da se posveti dizajnu proizvoda, a posle diplomiranja vratio se u Marche, regiju bogatu proizvodnim kompanijama, koja je dobar teren za pripreme za mlade dizajnere.

Uređenje starog vrta je dobra ideja, pogotovo sa jedinstvenim sistemom osvetljenja iz kompanije Serralunga. Ovaj sistem osvetljenja donosi atmosferu radosti. Možete da izaberete da li će Jacko Steps biti instalirani tako da osvetle granicu koja okružuje vaš zasad ili će činiti osvetljenu stazu kroz vrt. Vrlo kreativno. Ova rasveta je predstavljena u Milanu, na sajmu Saloni 2011.

"Da biste kreirali novi tip proizvoda morate da se odvojite od stvari i nađete inspiraciju u različitim oblastima. Za Jacko Steps, kao što ime sugeriše, mislio sam na Billie Jean video. Gde se Majkl Džekson kreće, svojim vrlo posebnim plesom, a pod svetli pod svakim njegovim korakom... i onda svetlo koje dolazi odozdo menja našu percepciju ambijenta". Ovim rečima Roberto Paoli priča o nastanku svog novog projekta, stazi koja svetli.

Osnovna razlika ovog sistema, u odnosu na trenutno osvetljenje za vrt je, da iako ima izgled i sve karakteristike pravog popločavanja, to je zapravo lampa, koja se lako može ugraditi i od strane korisnika, jer ne zahteva posebnu instalaciju. Njegovih pet modula mogu da definišu oblast, ukazuju putanju ili osvetljavaju deo bašte.

Jacko Steps staza koja svetli je vrhunski predmet, koji je teško definisati, jer ima veoma različite, ali komplementarne funkcije. To je popločavanje koje nudi stabilnost i definiciju otvorenim prostorima. Njegovi nepravilni oblici su aluzija na antičko kamenje za popločavanje. To je lampa i znak koji definiše prostor i stazu, a ono što se ne može definisati je verovatno faktor koji ga najviše razlikuje od drugih sličnih proizvoda, a namenjen je različitim kategorijama kupaca, pre svega onima koji žele da njihovo dvorište izgleda drugačije i interesantnije od konvencijalnog načina osvetljenja.

Povezane teme
X