Barbecoa se nalazi u Londonu, poseduje inspirativan pogled na katedralu svetog Pavla kroz svoje prozore od poda do plafona i predstavlja kreaciju britanskog kuvara Džejmija Olivera.
Studio arhitektualnog dizajna, Design Research, pod vođstvom dizajnera Toma Diksona, je izgradio enterijer ovog vanserijskog ugostiteljskog objekta, koji ljubav prema mesu održava - crvenim banketima, dimu - betonskim stolovima zamagljenog izgleda, i biljkama koje se koriste prilikom kuvanja - zelenim komadima viseće rasvete. Sve karakteristike čitavog prostora su ispunjene zlatnim sjajem različitih primeraka, glamuroznih komada osvetljenja, dizajnera Toma Diksona.
Džejmi Oliver je internacionalna zvezda kulinarstva i pionir u stvaranju masovnog keteringa širom zapadnog sveta. Od svojih neumornih akcija uvođenja zdrave ishrane u britanski obrazovni sistem sa Jamie’s School Dinners, do Food Revolution, emisijom Džejmija Olivera u kojoj pokušava da vrati Ameriku normalnim vrednostima, od kolevke pa naviše, on je uvek važio za čoveka sa misijom. Njegovi ciljevi su uvek težili ka vraćanju osnovama, i dokle god posedujete nekoliko novčanica u svom džepu možete obezbediti dimljeno i prženo meso - kulinarsku veštinu koja suštinski pripada praistoriji - smeštenoj u samom srcu menija njegovog restorana.
Kuhinja, kompletirana masivnim životinjskim pločama iznad rasplamsalih ugalj jama, je vidljiva kroz stakleni zid enterijera restorana. Vegeterijanci se možda na ovom mestu neće u potpunosti osećati kao kod kuće, uprkos tome što meso nije jedina hrana u ponudi. Ovo je veoma udobna kuhinja sa internacionalnim jelima i širokom ponudom obroka. Crveni banketi navodno podsećaju na ručak oko logorske vatre, dok osvetljenje sa potpisom Toma Diksona, unosi raspoloženje i svojim sjajem utopljava celokupnu atmosferu.
N.Đ.