U okviru hotela „Rome Cavalieri“, nalazi se najbolji restoran Rima, ako ne i cele Italije – La Pergola...
Jedini je restoran večnog grada koji je ima čast da nosi tri Michelin zvezde koje svedoče o izvrsnosti kuhinje, a dobitnik je i američke nagrade „Five Star Diamond Award“. Poseduje vinski podrum sa preko 53 hiljade flaša od kojih neke datiraju čak iz 1888. godine. Nudi meni vode koji sadrži 29 izbora od kojih je jedan i Fillico – dragulj mineralnih voda u flaši optočenoj Swarovski kristalima.
Pored najboljih sastojaka mediteranske kuhinje, La Pergolu čine i ambijent i stil. Na stolu se nalazi najfiniji pribor dok su oko vas neke od njašarmantnijih umetničkih blaga: slike, retke tapiserije, bronzani svećnjaci iz 18. veka, imerijalni nameštaj i predivna kolekcija ručno duvanog stakla Emile Gallé. Centralni deo prostorije krasi impozantna Kalderon vaza iz 17. veka svakodnevno ukrašena spektakularnom cvetnom kompozicijom.
Kuhinja je pod dirigentskom palicom Hajnca Beka – neki bi rekli najznačajnijeg Nemca u Rimu posle pape. Dobitnik je mnogih nagrada za brojna ostvarenja tokom duge i prestižne karijere. Njegova kuhinja je jedisntvena i luksuzna, a neka od jela su prosto savršena.
Ali ništa ne čini veče u La Pergoli tako fascinantnim koliko sam Rim. Iza panormaskih prozora pred vama se prostire večni grad. Tokom letnjih večeri, na terasi osvetljenoj svećama, grad svetluca poput zvezda i čini kao da možete dodirnuti kupolu bazilike Svetog Petra. U takvom okruženjui sa izvrsnim menijem, La Pergola predstavlja jedno od najvećih svetskih gastronomskih iskustava.