Restoran „Nautilus Project“ je osmislio Design Spirits studio, a smešten je na četvrtom spratu ION tržnog centra, u Singapuru...
Dizajneri su želeli da ovaj restoran bude interaktivan i da ima visok stepen prefinjenosti. Ulaz je nekonvencionalan i izgleda kao džinovski prolaz, zbog čega se posetioci osećaju zadivljeno i dobrodošlo. Sa jedne strane je okružen barom koji služi ostrige, a na drugoj strani izlogom gde se mogu videti ukusni dezerti i tacne sa svežim rakovima na ledu.
Verujemo da su uspeli da dostignu svoje ciljeve... "Prestao sam da pravim fasadu i dizajnirao sam ulaz, na mestu gde se nalazi uobičajeni prolaz ka restoranu, kako bi posetilac ušao lako, bez oklevanja. Oba kraja su zakrivljena ka unutra, prema sredini, da se istakne početak ulaza u restoran. Ovo stvara osećaj dobrodošlice za prolaznike, kako bi bacili pogled na ono što restoran ima da ponudi, a isto tako uvodi u atmosferu za restoran koji se fokusira na interaktivno iskustvo. ", Yuhkichi Kawai
Nautilus Project je globalni kulinarski projekat - on je u vlasništvu Indonežana, osmišljen od strane Šveđanina, brendiran od strane Britanaca, koji je dizajnirao Japanac, a kuhinju vodi Novozelandski šef. Ali želja tima da koriste sveže proizvode sa tržišta kako bi očuvali ili unapredili svako jelo je jedinstvena. Bilo da sedite uz Ice Bar i grickate rashlađene plodove mora sa čašom osvežavajućeg Sauvignon Blanc, ili zaronite u predjela i glavna jela, kao što su Carpaccio od dimljene govedine i yellow fin tuna, sve je ukusno i sveže... prava magija za sva čula...