U srcu jednog od najboljih hotela na svetu, Jocelyn Herland pruža originalnu, kreativnu i romantičnu interpretaciju majstorskog kuvanja Alaina Ducassea...
Alain Ducasse je stvorio vanvremensko mesto u Dorčesteru u Mayfair-u, stalno pomerajući granice izvrsnosti u kuvanju, dekoru i kreativnosti.
Šef je izmislio savremenu kulinarsku kompoziciju, ugrađujući u nju najbolje odabrane proizvode iz Francuske i Velike Britanije. U centru prostorije koju je dekorisao Patrick Jouin je "La Table Lumiere", koji je osvetljen optičkim vlaknima i na raspolaganju je za privatne događaje na zahtev. On vas privlači da otkrijete neverovatan kulinarski doživljaj, omogućavajući gostima ne samo da kreiraju sopstveni meni, već i da stvore dekor za svoju večeru! Jedinstveno iskustvo...
Među nekima od najboljih kreacija u Alain Ducasse u hotelu The Dorchester, preporučujemo vam da probate "Sauté gourmand" od jastoga, girolles, piletinu sa tartufima, domaću testenu, rebra divljači sa Grand-Veneur bundevom, dunje i salsifis.
Nagrađen sa tri Michelin zvezde, Alain Ducasse u hotelu The Dorchester nudi savremenu francusku kuhinju, zajedno sa visoko profesionalnom, savršenom i prijateljskom uslugom, koju organizuje direktor Christian Laval i njegov energičan tim, za novi pristup „Fine Dining” konceptu.
Šef Jocelyn Herland tumači Alain Ducasse kuhinju na moderan i prefinjen način, dosledno unapređujući trenutne sezonske proizvode, od kojih mnogi potiču od francuskih i britanskih dobavljača. Jela sa potpisom su sezonsko povrće kuvano na "cocotte", filea od Angus govedine i sušeni foie gras Rossini, "sacristain" krompir, "Périgueux sos" ili dekadentni Baba, kao u "Monte Karlu".
Elegantna i definitivno moderna trpezarija sa svetlim hrastovim panelima i kože u nijansama tena i krem boje, služi kao savršen dekor za svetao i živ ambijent. Dizajn takođe nudi neobične elemente, kao što su lakirani zidovi prepuni dugmadima od zelene svile koji pronalaze inspiraciju u šumovitom parku preko puta. Kao idealno mesto za ručak, restoran nudi set meni sa 3 jela, koji se može pojesti za manje od sat vremena. Privatna trpezarija je takođe iskustvo koje se mora doživeti u restoranu, sa 3 opcije od zadivljujućeg Table Lumière do Salon Park Lane i Salon Privé.
The Dorchester je jedan od legendarnih svetskih hotela. Otvoren je 1931.godine, a nalazi se na Park Lane-u. Konstantno je rangiran kao jedan od najboljih svetskih hotela.
Pošto je izašao iz kuhinje, Alain Ducasse je sada u stanju da se koncentriše na pružanje vrhunskog kulinarskog iskustva. Restoran ima vrhunski tim na čelu sa fenomenalnom Jocelyn Herland, u modernoj rafiniranoj kuhinji sa fokusom na sezonske sastojke koji se jednostavno, ali i pažljivo pripremaju.
Veliku i upečatljivu trpezariju je dizajnirao Patrick Jouin. Uzvišeno elegantna sa visokim plafonima, velikim prozorima koji gledaju na park, moderan luster od svetlucavih listova i sjajnim svetlom uklapa se sa pretežno prigušenim bojama, dok su veliki stolovi besprekorno postavljeni, sa vinskom listom koja oduzima dah.
Izvor: MINISTUDIO