El Celler de Can Roca je jedan od najboljih restorana oblasti Katalonije, koga braća Rokas definišu kao porodični restoran...
Josif Roka (Josep Roca) je odgovoran za vinsku kartu i sam prostor za ručavanje, Žuan (Joan) je zadužen za kuhinju, a Džordi (Jordi) za dezerte. Njih trojica pripadaju trećoj generaciji u svojoj porodici, koja se ovom uslužnom delatnošću bavi od 1929. godine.
Krajem 2007. godine, restoran je preseljen u moderan, posebno prilagođen objekat, koji se nalazi na oko 100 metara dalje od prethodne lokacije. Njihovi baba i deda su 1929. godine otvorili gostionicu u mestu Sant Marti de Llemana, dok su njihovi roditelji svoj restoran otvorili 1967. godine, da bi kasnije, 1986. godine i braća Rokas odlučila da otvore svoj restoran El Celler de Can Roca, koji se nalazio odmah do restorana njihovih roditelja i koji u ponudi ima tradicionalna katalonska jela.
Za uspeh i trenutnu poziciju restorana, koji se nalazi među 10 najboljih na svetu, zaslužna je nova lokacija i nova vrhunska kuhinja, novi vinski podrum, koji goste vodi na audio-vizuelno putovanje kroz pet ključnih vinskih regiona, kao i prostor za ručavanje koji oduzima dah, izgrađen od prirodnih, organskih materijala, koga osvetljava velika količina prirodne svetlosti. Restoran El Celler de Can Roca je dobio nekoliko nagrada od najuvaženijih gastronomskih regulatornih tela iz Španije, što je restoranu donelo i drugu Mišelin zvezdicu.
Restoran se 2009. godine našao na 5. mestu na listi najboljih restorana na svetu, dok se 2010. godine popeo za jednu poziciju. Ove godine, restoran je dobio i treću Mišelin zvezdicu. Istina je, sve te nagrade pomažu restoranu El Celler da privuče goste, ali za braću Rokas najveće zadovoljstvo je kada dobiju pohvalu od svojih roditelja i gostiju zbog svoje strasti i truda. Ovako je Španija dobila restoran, koji je izabran za jedan od 10 najboljih na svetu...