Kuhinja

IDEJE ZA MODERNE KUHINJE

IDEJE ZA MODERNE KUHINJE
IDEJE ZA MODERNE KUHINJE
IDEJE ZA MODERNE KUHINJE
IDEJE ZA MODERNE KUHINJE
IDEJE ZA MODERNE KUHINJE
IDEJE ZA MODERNE KUHINJE

Kombinacijom veštačkih i prirodnih materijala, i paletom prirodnih boja, od jarkih pa sve do neutralnih tonova, možete kombinovati i dizajnirati kuhinju baš kakvu ste zamislili...

Boje
Boje koje su trenutni hit u modernim kuhinjama kreću se od jarkih pa sve do neutralnih tonova. Najčešće boje koje su trenutno zastupljene pri izboru kuhinja su crvena, narandžasta, tirkizna, smaragdno zelena, crna, srebrna, krem i bela. Dve do četiri ove boje se najčešće kombinuju, bilo da se radi o boji zidova, frontovima kuhinjskih elemenata ili podu. Ali ne zaboravite da jedna od boja bude intenzivnija, kako bi dala živost vašoj kuhinji.

Radne ploče
Prirodni kamen je jako popularan izbor za radne ploče u modernim kuhinjama, jer se lako čisti a i izgleda sam po sebi čisto. Granit i mermer su možda najbolji materijali kada je u pitanju kamen, jer su otporni na visoke temperature. Ovo kamenje dolazi u različitim bojama, pa će se uklopiti u svaku kuhinju. Loša strana ovog kamenja je visoka cena.

Kuhinjski ormarići
Kada birate korpus (konstrukcija ormarića)  za vašu kuhinju, izaberite čiste linije. Svetlo drvo kao što je javor ili hrast su idealni. Zamućena ili prozirna stakla koje se otvaraju prema gore su vrlo atraktivna za viseće elemente.Ručke na fiokama i ormarićima neka budu od nikla ili nerđajućeg čelika. Kuhinje koje su u jednom komadu od poda do plafona dodaju čiste, nelomljene linije prostoru.

Kuhinjski uređaji
Kuhinjski uređaji od nerđajućeg čelika su trenutno najveći trend u modernim kuhinjama, ali sa crnim ili belim sigurno nećete pogrešiti. Kupite frižider s francuskim vratima i zamrzivačem ispod njega. Ako vaša kuhinja zahteva električnu pećnicu, ugradite je u visini iznad struka jer ćete lakše proveravati i vaditi namirnice iz nje. Veliki kuhinjski aspirator daće vašoj kuhinji profesionalan izgled.


Povezane teme
X