O NAMA REDAKCIJA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT MAGAZIN        

GRADNJA

KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA

KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA
KOSI KROVOVI – ODRŽIVA GRADNJA

Maison Air et Lumiere iz Veluxa je baziran na modularnom arhitektonskom konceptu kosog krova, omogućavajući da se prilagodi različitim vremenskim prilikama u zavisnosti od lokacije kuće, orijentacije i upotrebe.

Kuća kombinuje tri nivoa ugrađena jedan u drugi. Ovakav dizajn doprinosi kvalitetu i raznovrsnosti unutrašnjosti. Kosi krov predstavlja deo kulturnog nasleđa Francuske. Nagibi krovova variraju u strmosti u zavisnosti od regiona i klime. Cilj je da se zadovolji potrebu za svetlom i ostvari solarna dobit. Ovo takođe omogućava širok spektar unutrašnjeg prostora koji možete koristiti prema sopstvenim potrebama.

Glavni principi na kojima se zasniva

Maison Air et Lumiere građen je u skladu sa tri glavna principa: energija, klima i životna sredina. Ova kuća pokazuje kako su ovi principi u ravnoteži jedni naspram drugih, omogućavajući holistički pristup kupcu ka održivim zgradama.

Klima unutar objekta

Posebna pažnja je posvećena da se danju obezbedi fizičko i psihičko zdravlje za dobrobit građana, kao i da proširi vizuelni doživljaj unutrašnjih prostora. Štednja energije ostvaruje se, jer smanjuje potrebu za veštačkim osvetljenjem. U zavisnosti od vremenskih uslova, ventilacija je obezbeđena hibridnim sistemom koji kombinuje prednosti mehaničke ventilacije sa povratkom toplote i zimi i leti.

Energetski dizajn

Energetski koncept Maison Air et Lumiere zasniva se na maksimalnom korišćenju obnovljivih izvora (solarna energija, prirodna svetlost, svež vazduh) u cilju minimiziranja potrebe za klimatizacijom tokom leta, smanjenja grejanja zimi, kao i smanjenja nivoa veštačke svetlosti. Kombinacija elemenata znači neutralan uticaj na životnu sredinu i maksimalnu udobnost za stanovnike. Sa krovnom konstrukcijom, zgrada je kompaktna i čini jednu celinu. Izolacija je na zavidnom nivou sa ciljem stvaranja stabilne i udobne sobne temperature. Efikasnost izolacije u kombinaciji sa nivoom slobodne unutrašnje toplote i solarnih dobitaka kroz prozore će omogućiti da se smanji potražnja za grejanjem. Grejanje i topla voda su obezbeđeni od strane toplotne pumpe povezane sa Velux termalnim solarnim panelima. 

Tekst: Čedo Kerkez
Fotografije: Adam Mørk

 • KUĆA OD 430 eur/m2

  Predstavljamo vam projekat „Ytong Kuća 2“ po sistemu "Ključ u ruke" već od 430eur/m2 ...

 • Ytong energetski efikasne kuće

  Ukoliko se još niste odlučili kako da sagradite ekološki efikasnu porodičnu kuću, te da uz minimalna ulaganja pronađete sve na jednom mestu, kompanija Xella Srbija – Ytong ima jedinstveno rešenje za vas.

 • Japanski šaht poklopci

  Svi znamo da su Japanci kreativni u gotovo svemu što rade, ali moramo priznati, zaista nismo očekivali ovako nešto!

 • Nova generacija VELUX krovnih prozora

  Nova generacija VELUX krovnih prozora je lansirana u petak, 14. marta u prostoru Mikser House u Beogradu...

 • ZELENE FASADE

  Moderno graditeljstvo i arhitektura naglasak stavljaju na energetski efikasna rešenja koja, osim brige za životnu sredinu, imaju za cilj da poboljšaju kvalitet života stanara.

 • Najzeleniji grad na svetu

  Holandski grad Almere uskoro bi mogao da postane najzeleniji grad na svetu...

 • Plan rekonstrukcije hotela Jugoslavija

  Portal "Beobild" istraživao je šta se desilo sa rekonstrukcijom hotela "Jugoslavija", da li će projekat konačno oživeti i šta ga je kočilo do sad.

 • Kina: Neboder u obliku krofne

  Neboder visok 138 metara u obliku džinovske krofne, sa 33 sprata, završen je u kineskom gradu Guangdžo.

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

 

Mojenterijer je internet portal koji se bavi uredjenjem enterijera, zanimljivom arhitekturom i nameštajem - rešenjima koja će vaš dom učiniti savršenim. Na portalu mojenterijer se nalazi sve za vašu kuću - veliki izbor garnitura za dnevnu sobu, kreveti za spavacu sobu i dečiju sobu, elemente za kuhinju, sanitarije i nameštaj za kupatilo, stolovi i stolice za trpezariju, baštenske garniture, moderno osvetljenje, tehnika. Kod nas ćete pronaći ideje kako da dizajnirate svoj dom ili vrt, kao i savete kako opremiti dom po Feng Šui-u (Feng Shui). U odeljku Gde da Kupim možete naći sjajne artikle, dostupne na našem tržištu.

All Rights Reserved. | Copyright © 2014. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com>

 

X