Kompanija Nature Humaine je uspešno završila poslednji u nizu projekata – Au Pain Dore...
Prelepa pekara se nalazi u prizemlju trospratne zgrade u kraju grada poznatim kao Côte-des-Neiges…
Izazov dizajnera je bio da pronađu novi, moderan i prepoznatljiv izgled za lanac pekara “Au Pain Dore”. Kompletan dizajn je baziran na evropskom konceptu – gde se kombinuju pekara i coffee shop, pa uvek ima svežih peciva, ali i kafe, dok se veliki šank nalazi u središnjem delu enterijera.
Enterijer je u potpunosti redizajniran, a zadnji deo je produžen, tako da se sada pekara prostire na čak 140 kvadratna metara. Kako bi običan i linearan prostor učinili dinamičnijim, ceo enterijer je urađen od ”American tulipwood” drvenih ploča. Stéphane Rasselet, vodeći arhitekta projekta kaže da je glavna inspiracija za dizajn bilo pruće koje je isprepletano u korpi za hleb i dodaje da nasumično, ritmično pruće pruža dinamičan doživljaj i iskustvo istog trenutka kada se uđe u prostor.
P.Ć.