Arhitektura

KUĆA SA POGLEDOM NA ATLANTSKI OKEAN

KUĆA SA POGLEDOM NA ATLANTSKI OKEAN
KUĆA SA POGLEDOM NA ATLANTSKI OKEAN
KUĆA SA POGLEDOM NA ATLANTSKI OKEAN
KUĆA SA POGLEDOM NA ATLANTSKI OKEAN
KUĆA SA POGLEDOM NA ATLANTSKI OKEAN
KUĆA SA POGLEDOM NA ATLANTSKI OKEAN

Predivna arhitektura, savršen dizajn i neverovatan pogled će vas jednostavno ostaviti bez daha...

Čini se da savršeno koegzistira sa okolnom prirodom, a prepreke između spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora, kao da postepeno nestaju. Predivna arhitektura, savršen dizajn i neverovatan pogled... Ovo moderno i minimalističko remek delo, nalazi se u Camps Bay, u Južnoafričkoj republici. Klijenti su imali pronicljivo oko za upečatljiv savremen dizajn, i uz fantastičan položaj lokacije, dobili su elegantno rešenje.

Vila je u potpunosti otvorena prema okruženju, pružajući neverovatan pogled od 270 stepeni na Lions Head i Atlantski okean, sa velikim horizontalnim otvorom u krovu, koji se prostire preko terase. Enterijer prikazuje nepretencioznu paletu boja i materijala, bež i crnu, osvežavajući nameštaj, moderne i sjajne površine, koje reflektuju okruženje, čineći da kuća izgleda skoro nevidljiva. Eterično moderan dizajn terase, sa stepeništem koje teče i perforirani krov, čine i nameštaj suvišnim. Sobe su jednostavno raspoređene na zapadu, sa veličanstvenim pogledom na more – udaljene od „cirkulacijskog“ prostora, koji čini "kičmu", u zadnjem delu kuće. U ovom prostoru se nalazi dramatično, stepenište sa predivnim pogledom.

Dnevni prostor je na severnoj strani kuće, pružajući osećaj otvorenosti. Sve prostorije u ovom delu imaju odličnu vezu sa pokrivenim ili nepokrivenim terasama, a spoj enterijera i eksterijera je spektakularan. Životni prostor je veoma transparentan i u potpunosti iskorišćava vizure. Gornji i donji nivo su veoma slični po tome što je svaki nivo potpuno opremljen za individualno stanovanje. Prizemlje se razlikuje, jer sadrži prostor za osoblje, samo dve spavaće sobe i vodeni kanal, koji se pruža celom dužinom prolaza i ističe linearnost kuće. Na ovom nivou, pogled sa terase je uglavnom ograničeni ka severu. Međutim, na prvom spratu, koji je izdignut iznad susednih kuća, pruža se pogled od 360 stepeni.

„Kuća mladog Meseca“, kao odgovor na lokaciju i položaj, stvara predivan prostor za uživanje u životu...

Lokacija: Camps Bay, Južna Afrika, 2007.; Projekat: SAOTA tim

Fotografi: Wieland Gleich & Karl Beath

Autor teksta: Mina SREĆO

Povezane teme
X