O NAMA REDAKCIJA ADVERTISING VAŠE IDEJE KONTAKT MAGAZIN        

ARHITEKTURA

KUĆA NA BRAZILSKOM JEZERU

KUĆA NA BRAZILSKOM JEZERU
KUĆA NA BRAZILSKOM JEZERU
KUĆA NA BRAZILSKOM JEZERU
KUĆA NA BRAZILSKOM JEZERU
KUĆA NA BRAZILSKOM JEZERU
KUĆA NA BRAZILSKOM JEZERU

Brazilski Studio Dayala + Rafael Arquitetura je dizajnirao Aldeia 051 kuću...

Završena 2010. godine, ova savremena kuća površine 602 kvadratna metra se nalazi u Goiânia, glavnom i najvećem gradu brazilske države Goiás. Kuća, namenjena mladom paru sa dvoje male dece, nalazi se u horizontalnom kondominijumu sa snažnom podrškom za zaštitu životne sredine i održivost zgrada koje se ovde grade.

Lokacija na kojoj je izgrađena kuća ima jedinstvene lepote – smeštena je pored nekoliko jezera i velike oblasti za očuvanje izvornih šuma. Rekreativni prostor nalazi se u prednjem delu zemljišta do kojeg treba preći udaljenost od oko 42 metra, dok ne uđete u objekat. Zone za druženje komuniciraju sa spoljnim pejzažom kroz staklenu fasadu.

U centru objekta je otkrivena bašta koja komunicira direktno sa gotovo svim prostorima, omogućavajući ne samo vizuelnu integraciju, već i razmenu i obnavljanje vazduha, čime se obezbeđuje adekvatna klimatizacija. Sve vode sa krovova se prikupljaju i skladište u podzemnom rezervoaru sa kapacitetom od 25.000 litara, i zatim koriste za održavanje zelenih površina.

Zemljište ima nagib od 4,5 metara koji je savladan upotrebom "polu-nivoa", koji obezbeđuju bolju fizičku i vizuelnu integraciju između različitih nivoa. U zadnjem delu kuće, u donjem, podzemnom nivou se nalaze garaže, radionica i podrum. U prizemlju su smeštena kuhinja, deo sektora za druženje, centralni vrt i kancelarija. Na prvoj etaži se nalaze soba za goste i bioskopska sala, a na najvišem spratu se nalaze spavaća soba vlasnika i druge spavaće sobe.

Prostran vrt, bazen i bela prozračna fasada čine ovu impozantnu i prostranu kuću laganom i svetlom, što je idealno mesto za vrele letnje dane. Savršen spoj prirodnog okruženja i prirodnih materijala, poput kamena i drveta, sa modernom arhitekturom čistih linija, čine ovaj dom savršenim za mladu porodicu sa decom.

Lokacija: Aldeia do Vale, Goiânia ‐ Goiás Brazil; Godina izgradnje: 2010; Površina zemljišta: 1964m2; Površina kuće: 602m2; Arhitektura: Studio Dayala + Rafael Arquitetura; Fotografije: Leandro Moura estúdio onzeonze; www.dayalaerafael.com.br

Izvor: MINISTUDIO

Aktuelno

TOP TEME

LINKS

 

Mojenterijer je internet portal koji se bavi uredjenjem enterijera, zanimljivom arhitekturom i nameštajem - rešenjima koja će vaš dom učiniti savršenim. Na portalu mojenterijer se nalazi sve za vašu kuću - veliki izbor garnitura za dnevnu sobu, kreveti za spavacu sobu i dečiju sobu, elemente za kuhinju, sanitarije i nameštaj za kupatilo, stolovi i stolice za trpezariju, baštenske garniture, moderno osvetljenje, tehnika. Kod nas ćete pronaći ideje kako da dizajnirate svoj dom ili vrt, kao i savete kako opremiti dom po Feng Šui-u (Feng Shui). U odeljku Gde da Kupim možete naći sjajne artikle, dostupne na našem tržištu.

All Rights Reserved. | Copyright © 2014. Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Web Operater

Mini STUDIO Publishing Group d.o.o je kompanija koja se bavi internet izdavaštvom od 2009. godine.

Poseduje i uređuje više portala i elektronskih magazina:

www.luxlife.rs | www.mojenterijer.rs | www.autoexclusive.rs | www.grazia.rs | www.ministudio.rs | www.luxurytopics.com>

 

X