Arhitektura

CASA DEL PICO - Španija

CASA DEL PICO - Španija
CASA DEL PICO - Španija
CASA DEL PICO - Španija
CASA DEL PICO - Španija
CASA DEL PICO - Španija
CASA DEL PICO - Španija

Veličanstvenost ove kuće je ne samo u dizajnu, već i u načinu pozicioniranja na parceli, zajedno sa prirodnim lepotama kamenja i drveća...

Madridska arhitektonska firma ÁBATON je dizajnirala kuću Casa del Pico u Španiji. Smešten u samom srcu Španije, ovaj raskošni dvospratni dom odiše šarmom i svežim vazduhom, koji dolazi pravo sa Mediterana.

Najbolja karakteristika ove kuće je što je smeštena na visokoj padini iznad zemlje, a sa svakog nivoa se preko terasa pruža spektakularan pogled na grad.

Arhitekte su okrenuli klasičan raspored prostorija, pa se na gornjem spratu nalazi veliki dnevni boravak iz kojeg se izlazi na prostranu terasu i bazen. Na tom je spratu još i dečiji kutak, a na krovu se nalazi dodatna terasa sa koje se vidi cela okolina. Ostale prostorije nalaze se u prizemlju, koje je dizajnirano tako da blisko komunicira sa spoljašnjim prostorom, stvarajući doživljaj proširenja enterijera na račun bašte.

Casa del Pico je jednostavna, lepa, smirujuća, uredna kuća, bez nepotrebne "buke", viška nameštaja i osvetljenja. U potpunosti je prilagođena svojoj okolini i odmoru.

Arhitektura: CAMINO ALONSO za ÁBATON Architects; Dizajn enterijera: ÁBATON i Batavia; Površina: 292m2

Autor teksta: Mina SREĆO

Izvor: www.ministudio.rs

Povezane teme
X