Arhitektura

ADAM LEVINE - Holivudski dom

ADAM LEVINE - Holivudski dom
ADAM LEVINE - Holivudski dom
ADAM LEVINE - Holivudski dom
ADAM LEVINE - Holivudski dom
ADAM LEVINE - Holivudski dom
ADAM LEVINE - Holivudski dom

Holivudski dom frontmena benda Maroon 5, Adama Levine-a, je kombinacija sofisticiranog stila 50-ih i doze šarma slobodnog momka…

Njegov besprekorno renoviran dom u ranč stilu, postavljen visoko iznad grada, u holivudskim brdima, i opremljen klasičnim komadima koje su dizajnirali Jean Prouvé, Ludwig Mies van der Rohe, Arne Jacobsen, i druge ikone dizajna 20. veka, ima mirnu, pedantnu atmosferu. Ovaj dom je definitivno mesto stanovanja čoveka koji je uveren u svoj ukus.

Enterijer čini mešavina nekoliko stilova, pa se i u samoj kući mogu uočiti veoma zanimljivi komadi nameštaja. U dnevnoj sobi nalaze se stare crno-bele fotografije, raskošni ćilimi, kao i ogromni jastuci i sofe za odmaranje. Kuhinja je uređena na prilično jednostavan način od nerđajućeg čelika, sa trpezarijskim stolom marke Florence Knoll i uobičajenim kuhinjskim elementima. Tu su i stolice koje je dizajnirao danski arhitekta Arne Jacobsen, poznat po efektnom i jednostavnom nameštaju.

Poseban deo ove kuće jeste i kutak koji je smešten u spavaćoj sobi, sa velikom crvenom sofom, klavirom i gitarom. Na prozorima se mogu uočiti zavese od somota, za koje muzičar kaže da mu pružaju mir posle napornog dana.

Dom ovog vrednog, uspešnog i ljubaznog čoveka je uređen sa puno stila. Tu su klasični, ali i moderni komadi dekora, interesantni detalji i vrhunska umetnička dela - u kolekciji koju je počeo da skuplja nalaze se dela umetnika kao što su Jean-Michel Basquiat, Shepard Fairey, Mark Seliger i Andy Warhol.

Mora se priznati, Adam Levine ima besprekoran ukus…

Povezane teme
X